————————-BROMMOBIEL INFORMATIE————————–

    De maximum snelheid is 45 km/uur.

  Een brommobiel is GEEN invalidevoertuig.

 Maximum leeggewicht 425 kg.

Voor de Nederlandse wet: Een brommobiel is een brommer met een gesloten carrosserie.

Een brommobiel is meestal voorzien van een dieselmotor of wordt elektrisch aangedreven. De schakeling is automatisch zoals we die kennen uit de DAF met het “pientere pookje”.  Er mogen maximaal 2 personen plaatsnemen. Gordels zijn wel verplicht, een helm niet.

De meeste brommobielen worden in Frankrijk geproduceerd waarbij Aixam het meest verkochte merk is in zowel Nederland als in Europa.

Wegenbelasting hoeft er niet te worden betaald maar de brommobiel, ook wel 45 km auto genoemd, dient wel verzekert te worden. Een eigen kenteken is verplicht vanaf 2005.

VERKEERSREGELS:

De belangrijkste verkeersregels t.o.v. de auto is dat een brommobiel niet mag rijden op snelwegen, autowegen en wegen voor langzaam verkeer zoals fietsen, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen. (borden G3, G1 en C9). Men mag wel op de regionale 80 km/u  wegen rijden maar niet op fietspaden. Is er een ventweg, dan dient men daar gebruik van te maken.

   G3                       G1                        C9     

RIJBEWIJS:

Men moet minimaal 16 jaar zijn om een brommobiel te mogen besturen en in het bezit zijn van rijbewijs A (motor) of B (auto) of het AM-rijbewijs (brommobiel). Is het A- of B rijbewijs verlopen, dan kan deze zonder examen of zonder (medische) keuring omgezet worden in een AM-rijbewijs. Hiermee mag u dus een brommobiel besturen. Dit verlengen kan worden gedaan bij het stadhuis of stadskantoor. Iedereen met een A- of B rijbewijs heeft automatisch al een AM-rijbewijs, ook al is dit rijbewijs verlopen.  De eisen aan een AM-rijbewijs zijn veel lager omdat de snelheden lager zijn en de bediening eenvoudiger.

PARKEREN:

Een brommobiel mag niet geparkeerd worden op het trottoir of op een gehandicaptenparkeerplaats. Daar waar een auto mag parkeren, mag ook een brommobiel parkeren. Bij het parkeren in een parkeerschijfzone moet ook gewoon duidelijk zichtbaar een parkeerschijf aangebracht worden.

BIJ AUTO TER RIET: 

Auto ter Riet is dealer van Aixam welke voorzien zijn van een dieselmotor of elektrisch zijn aangedreven. Er zijn dan ook diverse nieuwe modellen op voorraad. Tevens is er een wisselend assortiment gebruikte brommobielen van diverse merken aanwezig. We kunnen adviseren op het gebied van verzekeringen en een financiering bij aanschaf is veelal ook mogelijk.

De werkplaats onderhoud en repareert alle merken brommobielen en doet tevens schadeherstel in eigen beheer. Ieder jaar of 5.000 km dient er onderhoud te worden uitgevoerd. Haal- en brengservice mogelijk.

Daalweg 56 7535 CE Enschede 053-4323434           info@autoterriet.nl                www.autoterriet.nl                   www.aixamtwente.nl

Voertuig zoeken

Merk
Model
Brandstof
Transmissie

Het laatste nieuws

Nieuwe monteur gezocht !

...

Lees verder >> Meer nieuws